maanantai 30. joulukuuta 2013

Sitruunakakku


Tapaninpäivänä leivoin gluteenittoman ja laktoosittoman sitruunakakun viemisiksi ja herkullistahan tämä oli. Rakastan sitruunaisia leivonnaisia, nam! Ohjeen mukaan pohja tulisi valmistaa edellisenä päivänä, mutta hyvin sen leikkaaminen onnistui muutaman tunnin kuluttua paistamisesta.

SITRUUNAKAKKU

n. 20 palaa

POHJA


3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/4 dl perunajauhoja

TÄYTE:
3 dl laktoositonta kermaa
3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
5 tl perunajauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
1 sitruunan raastettu kuori

NUGAA:
100 g kuorittua, rouhittua mantelia
1 1/4 dl sokeria

KOSTUTUS:
1 sitruunan mehu
1 tl sokeria
1 dl vettä

1. Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (gluteenittomalla) korppujauholla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2.  Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi perunajauhot joukkoon. Sekoita ja kaada taikina vuokaan, paista 175 asteessa n. puoli tuntia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

3. Mittaa kerma, keltuaiset, sokeri ja  perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vatkaa kylmäksi jäähtynyt kiisseli vähitellen voivaahtoon. Mausta voikiisseli hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.

4. Leikkaa kakku 2-3 osaan, laimenna sitruunan mehu sokerilla ja vedellä. Kostuta kakkulevyt mehulla ja levitä kuorrutusta kakkulevyjen väliin ja päälle.

5. Voitele leivinpaperiarkki nugaata varten. Kaada sokeri kuumaan pannuun . Paahda varovasti ja sekoita joukkoon mantelit. Kaada seos voidellulle leivinpaperiarkille ja anna kovettua. Hakkaa jäähtynyt nugaalevy hienoksi rouheeksi ja koristele sillä kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti